Haber

Meral Akşener masayı bombaladı! ‘Ayrılık tarihi’ için çarpıcı argüman

  • HABER 7 – ÖZEL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önceki gün katıldığı Fox TV’de altı masadan CHP’ye kadar ortaklarından eleştiri üstüne eleştiri yağmuruna tuttu.

Yüzyılın on bir ilimizi yerle bir eden felaketinin açtığı yaraları devlet ve halk el ele sarmaya çalışırken, Akşener’in gizli ajandasını canlı yayında okuması siyasi gündemi değiştirdi.

CHP’ personel istihbaratıGüzel Parti Genel Başkanı’nın ‘bağlamında topu tutması’ saraçlık‘Sürecin hatasız yürütülemeyeceğini itiraf etti.

CHP kulislerinde Meral Akşener için” kadın kontrolden çıktıyorumları, ‘Bu kavga karakolda biter’ yorumlarını da beraberinde getirdi.

Haber 7 bu noktada ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Milat gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Arseven, Aydınlık gazetesi yazarı Gaffar Yakınca ve Uluslararası Stratejik Analiz ve Araştırma Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül görüşlerini istedi. İşte Öztürk, Arseven ve Akgül’ün açıklamaları:

‘SEÇİM TARİHİ’ bilmecesi masada

ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni ve Haber 7 Yazar Hasan ÖztürkDeprem gündeminin tüm yoğunluğuyla devam ettiği bir ortamda ‘altılı masa’ seçim tarihi‘ konusundaki ihtilaflarını şu sözlerle anlatmıştır:

“Muhalefet 6 Şubat öncesine döndü. 6 Şubat bizim için milat… Pazarcık ve Elbistan’ın sarsılmasıyla gündemimiz tamamen değişti ve bir bütün olarak buna odaklandık. Türkiye’nin gündemi buraya dönerken, yaklaşık 20 gün seçim ve muhalefet adayı geride kaldı. Her zamanki gibi hatırlatmakta fayda var 6 Şubatta beyin sarsıntısı oldu ama 4 gün sonra hem Koray Aydın (İyi Parti) hem de Kemal Kılıçdaroğlu’yuz Seçimle ilgili (CHP) açıklamalarını duymaya başladık. Hatta Kılıçdaroğlu’nun nereden bilgi aldığı,’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK tarafından seçimleri bir yıl erteleyecek. ‘ dedi. Seçim güvenliği ve seçimlerin meşruiyeti konusunda tartışma başlatan muhalefet, hükümeti tartışmalı hale getirmek için çaba sarf etti. Ancak enkazın kaldırıldığını, arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını, güç sarsıntısının yaralarını sarmaya başladığını gördüler.Bu sefer de seçim ihtimaline karşı kendi aralarında tartışmaya başladılar.

BU MUHALEFETİ 6 ŞUBAT ÖNCESİNE DÖNDÜRECEK

Hasan Öztürk, Haber 7’ye yaptığı özel açıklamanın devamında, AK Parti’nin ’14 Mayıs’ kararının arkasında olduğuna dikkat çekerek, bunun 6 puanlık masada ‘iç çatışmalara’ yol açacağını vurguladı:

“AK Parti’nin son MYK’sından sızan bilgiler arasında ne gördük? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ’14 Mayıs dedik. O halde seçimi 14 Mayıs’ta yapalım. Sonuç ne olursa olsun yolumuza devam edelim’ gibi açıklamalarında biz ne gördük? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da yaptığı açıklamada, “14 Mayıs’ta seçim yapılıyor. Bu iradeden sonra 6’lı masa 6 Şubat öncesine gitti. bu ne anlama geliyor? Hatırlarsanız 6 Şubat öncesinde Cihan Paçacı Düzce Partisi’nden istifa etmişti. Neden? Açıklamalarının yanlış anlaşılması üzerine, yani kendi deyimiyle, görüşme günü CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu kapıda karşılamış ve daha sonra istifa etmişti. Ama ondan önce Eylül 2022’de Hande Fırat’a açıklama yapan CHP’li Bülent Kuşoğlu vardı. Kuşoğlu, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığını onaylamak için bu masa kuruldu” demişti. Yeter Parti’nin tüm eleştirilerine rağmen CHP, Kuşoğlu’na hiçbir şey yapmadı. koşma.”

“AKŞENER MASAYI BOMBALADI”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Fox TV kanalında yaptığı açıklamaları “Masayı bombaladı” şeklinde yorumlayan Öztürk, “kurmay istihbaratı” eleştirilerine de kapı araladı:

“Peki dünkü yayında Meral Akşener ne yaptı? Masayı bombaladı! Cihan Paçacı ve Bülent Kuşoğlu örneklerini sert yorumlayarak ‘CHP bir şey yapmadı’ dedi. reddediyoruz. CHP’nin en üst kademesini ‘Sizin kadro istihbaratınız yok’ diyerek görevden aldı. Onu odasında ziyaret ettim. Bana sordu. ‘Abla, benimle kal, benimle otobüse bin’ dedi. Hande Fırat’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a telefonla bağlatmak için ulaşırsın, ben de seni halka gösteririm. risklisin dedi…

‘ORTAK ADAY’ İKİLEMİ BÖLÜNMEYE NEDEN OLABİLİR

Lokomotifini CHP’nin oluşturduğu 6’lı masada 5 partinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yeşil ışık yaktığını, Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’na karşı tek başına tavır aldığını söyleyen ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni, açıklamasını şöyle tamamladı: tablonun bölünme olasılığının incelenmesi:

Ama ‘Bunu ben söylüyorum, kaba olan benim’ yorumu da vardı. Hatırlarsanız bir dönem Akşener’in ‘CHP ortalığı karıştırdı, rol oynadı’ tezi gündemdeydi. Bir nevi gündeme atıf yaptı… Şimdi 2 Mart’ta Sayın Karamollaoğlu başkanlığında, rezidansın ev sahipliğinde bir toplantı yapılacak. Ve bu görüşme öncesinde DP Genel Önderi ile CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı noktasında birleşti. Deva ve Gelecek partilerinin Kılıçdaroğlu’nu meclis pazarlığıyla ikna edip küme oluşturma çabaları sonucunda bir tek Akşener’in kaldığını görüyoruz. Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına da ‘Hayır’ diyor. Masa devrilir mi? Yıkılmayacak… Çünkü yere serilirse masadan kalkamayacak… Bu nedenle 2 Mart’ta adayın belli olmayacağını düşünüyorum. Çünkü Meral Akşener ‘Ortak aday çıkarmak için görüşmelerimiz devam ediyor’ diyor… 2 Mart’ta belirlense de seçime 70 gün kaldı… Belirlenecek aday seçim kampanyasını yönetebilecek mi? Yönetemez… Ancak Meral Akşener’in gidişinden sonra 6’lı masa ortak aday belirleyemez… Kılıçdaroğlu CHP’nin adayı, 6’lı masa ise hatasız çoklu adaylığa gidiyor…”

İYİ PARTİ’NİN CHP’NİN ÖĞRETİMİNİ ORTADAN KALDIRMA ÇABALARI

Aydınlık gazetesi yazarı Gaffar Yakınca, İyi Parti ile CHP arasındaki gerginliğin ‘vesayet’ tartışmalarından kaynaklandığını savunarak şu açıklamayı yaptı:

“CHP ile Düzce Partisi arasındaki gerilim, Yetkili Parti’nin CHP vesayetinden kurtulmak için yaptığı saldırılarla başladı. Bu vesayet ne demek? CHP olmasaydı Denge Partisi iktidara gelemezdi.” Meclis… Kılıçdaroğlu, Uygun Parti’ye milletvekili vererek destek verdi… Meral Akşener, ‘Şimdi biz bu borcu ödedik. CHP’ye ortak olarak belediye seçimlerini kazanmalarını sağladık’ dedi. Bu, doğal partinin CHP’den bağımsızlık saldırısıydı. Altı parti bağımsız olduğunda ne olacak? Altılı masada eşit güçler olacaktı. Çünkü partilerin meclis ihtiyaçları bir noktadan diğerine karşılanmış olacak. Bu sürtüşmenin doruk noktası Ekrem İmamoğlu’nun Saraçhane’deki küçük çaplı gösterisi oldu. Kemal Kılıçdaroğlu yurt dışındaydı, Meral Hanım Kılıçdaroğlu’nun yokluğunda rol oynamaya çalıştı. Tabii bu noktada ‘Meral hanım CHP bünyesinde mi faaliyet gösteriyor?’ sorusu gündeme geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun desteklenmesinin ve piyasaya sürülmesinin doğrudan sebebiydi. Ona karşı böyle bir girişimde bulundu.”

DEPREM GÜNDEMİNDE ‘SİYASAL’ ÇATIŞMA

Yakınca, CHP ile İYİ Parti arasındaki gerilimin ortak aday açıklanana kadar devam edeceğini vurguladı. Bu tartışma devam ediyor… Nereye kadar? Onlar sağlamlaşıp adaylarını açıklayana kadar devam ediyor… Son güne kadar adaylarını açıklamayacaklar… Öte yandan Türkiye’nin tek büyük gündemi var o da deprem… Deprem gerçeğini unutmadan siyaset konuşulmalı… sanki depremin üzerinden iki-iki buçuk hafta geçmeden hiçbir şey olmamış gibi. tartışmaları başlatır. Acayip bir durum… Bu da siyaset kurumunun ülkedeki büyük bir felakete yaklaşımı hakkında önemli bir ipucu veriyor. Burada büyük bir sorun var… Masa kurdunuz, aday çıkaracaksınız ama şimdi içinizde ‘şantaj’ boyutuna varan bir kargaşa var. değil mi Burada Yaşar Okuyan örneğinde olduğu gibi. Birbirinizle aranızdaki kargaşayı ‘şantaj’ boyutuna getirdiniz… Peki, medeni siyasetçiler gibi, deprem anında savaş baltalarınızı yerin altına gömüp yerleşseniz daha gerçek olmaz mı? Doğal olarak daha doğru olur… Vatandaş bu tartışmayı görünce yüzünü siyaset kurumuna da çeviriyor, muhalefete de…‘ o devam etti.

CUMHURİYET İttifakı’nın Adayı belli oldu

Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem yerindeki yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürdüğü bir ortamda muhalefetin içine düştüğü iç çekişme hezeyanına değinen gazeteci, ” Karşı tarafın adayı belli… Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı’nın adayı olarak seçime girecek. Sahada depremin yol açtığı sorunları çözmeye çalışıyor. Bunu da yapabilirsin. Ayrıca bölgede vakit geçirebilirsiniz. Bir yandan toplantılarınızı daha sık hale getirebilirsiniz. Birbirinize söylemek istediklerinizi yüzünüze karşı söyleyin ama televizyonlardan düşmanlık etmeyin… Çünkü Türk insanı sabah kalkıyor, depremi düşünüyor, gece kardeşleri için dua ediyor… Politika buna göre izlenmeli…” söz konusu.

“ALTI TABLOSUNUN BAŞARISIZLIĞI VEYA CEHALET!”

Millet İttifakı’nın aylardır ortak aday noktasında karara varamadığına değinen Gaffar Yakınca, depremde izlenen yanlış politikanın 6 masaya kan kaybına ve kötü yola sürüklenme ihtimaline yol açtığı yorumunu yaptı. seçimler bağlamında şu sözlerle şans:

“ÇOK FARKLI TARİHLER”

Uluslararası Stratejik Analiz ve Araştırma Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgülaltılı masayı oluşturan partilerin dünya görüşleri açısından önemli farklılıklara sahip olduğunu belirterek:

“Bu konuda siyaset yapan ve olaya ‘halka hizmet’ perspektifinden bakmayan tüm siyasi partiler kendi içlerinde küçük veya büyük çıkar çatışmaları yaşayacaklardır. Altı partide iki büyük ortak var. Yeter Parti bu noktada kendi adaylarında ısrar ederse CHP kadrosu kesinlikle kabul etmeyecektir.Diğer ortaklara baktığımızda her birinin ayrı bir hizip olduğunu görüyoruz. Onları bir araya getiren çok az ortak nokta var.”

AYRILIK TARİHİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefetinin 6 maddelik masaya kenetlendiğini vurgulayan Akgül, seçimden sonra bu ittifakın dağılabileceğini ima etti:

ALTI ‘KLASÖR’ TABLOSU: ETKİ, TEHDİT, DURUM

Milat gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Arseven, Haber 7’ye yaptığı özel açıklamanın giriş bölümünde altılı masayı neden ‘katlanır masa’ olarak yorumladığını özetledi:

“Bu masa için ‘katlanır masa’ tabirini kullandım. Neden öyle söyledim? Meral Akşener bir belgeyle tehdit edilmeye katlanıyor…Hani Yaşar Okuyan, ‘Dosyası var, Kemal Kılıçdaroğlu’na vermiş, Akşener masayı dağıtırsa bu belgeyi ifşa eder’ demiş, açıktan tehdit etmişti… CHP Okuyan’ı da yalanlamadı. İkincisi, Kemal Kılıçdaroğlu en yakınlarına ‘Aptal’ ve ‘Aptal’ denilmesine katlanıyor… Masadaki küçük partiler hep hor görülüyor. “Oyunun ne kadar?” tedavi edilirler. ‘Ben birkaç milletvekili kazanacağım’ diye masaya oturmaya devam ediyorlar. Ayrıca HDP’nin tehditlerine hep birden katlanıyorlar.HDP’nin ‘Bizimle kapı arkasından konuşmayın’ şeklinde çıkışları vardı… O yüzden katlanır masalar dedim onlara…

İYİ PARTİ İLE CHP ARASINDAKİ ÇATIŞMANIN NEDENİ

İyi Parti ile CHP arasındaki çekişmenin perde arkasını Haber 7’ye anlatan Arseven, ” Meral Akşener şu anda masanın birinci tarafı olmak için oynuyor. Bu nedenle kendilerini CHP’ye karşı ilan ettiler. Ortada böyle bir çatışma olduğunu biliyoruz. Doğal liste çekişmesi de olacaktır. Ortak aday henüz belirlenmedi. Kemal Kılıçdaroğlu olmayacaksa aday gözükmüyor. Kılıçdaroğlu’nun kendisi adaylığına muvafakat etmediği bir ortamda ‘Buyurun Meral Hanım aday olun’ demeyecektir. Sıradan vatandaş için şu anki soru ‘Deprem felaketiyle karşı karşıyayız. Yaralarımızın sarılması lazım… Evler yapılmalı, her şey eski düzenine kavuşmalı… Vatandaşın fikri bu… Geleceklerine bakmak istiyorlar…” söz konusu.

“DEPREMİ FIRSAT OLARAK BİLMEYE ÇALIŞMAK VE OY ALMAK” POLİTİKASI

Cumhur İttifakı’nın deprem bölgesindeki yaraları sarmak için Elazığ, İzmir ve Van gibi güçlü bir portföye sahip olduğunu belirten Arseven, muhalefetin deprem sırasında izlediği “oy toplama” politikasına değindi:

Ancak bu altılı tablo vatandaşta belli bir soru işaretinin oluşmasına neden oluyor. Ne yapabilirler? ‘ sorusuna… Hediye var Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘Evleri bir yılda bitireceğiz’ sözü var, bir yanda 6’lık tablo var, bir yanda 6 puanlık bir tablo var, aday çıkaramadı. iç çatışmalar… Olağan felaketle kıyaslanamaz ama İzmir, Van ve Elazığ’da hızlı bir toparlanma yaşandı. . Vatandaşın en azından bu noktada bir sebebi var. Ancak altılı masa böyle bir sebep bırakmadı… Kemal Kılıçdaroğlu yaşanan sarsıntıdan yararlanmaya çalışmasaydı ve yapacak bir davranışta bulunsaydı hem adaylığı hem de iktidar talihi açısından avantaj elde edebilirdi. Ancak şu ana kadar yapılanlar gerçekten ‘Vatandaşların sıkıntısı büyüsün ki buradan siyasi bir sonuç çıkaralım. Hem adaylığımın hem de seçim şansımın artacağı algısıydı. Onun için altılı masadaki tartışmalara bu taraftan bakıyorum. Vatandaş ‘Kim ne yapabilir?’ Sorusu cevaplanacak ve seçim sonuçları buna göre şekillenecek.”

KAYNAK: HABER7

habersariyahsi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler