Haber

Meral Akşener: Seçimde Kadınların, Çocukların, Gençlerin Haklarını Korumak ve Geliştirmek İsteyeceksiniz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “28 Mayıs’ta yapılacak seçimde alacağınız kararla ya şiddeti, ölümü, tacizi, tecavüzü görenleri seçecek hatta seçimi kazanmak için kadınlara kucak açacaksınız” dedi. Seçimi mi yoksa kadın, çocuk ve gençlerin hak ve hukukunu korumak ve geliştirmek isteyeceksiniz.Dün olduğu gibi her milli bayramda Atatürk’ün adını anmamak için her şeyi yapanları seçeceksiniz. Her milli bayramı Atatürk’ün adı, sözü ve iziyle kutlarız.”Varlığımı Türk varlığına armağan etmeye ant içmiş olanları seçeceksiniz. Ya 2019’da PKK’ya, 2023’te Hizbullah’a güvenenleri seçeceksiniz ya da ülkemizde terörün gölgesini bile barındırmayanları seçeceksiniz.”

Meral Akşener, bugün; İYİ Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Seçimleri ile ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdi.

Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

” BİR OY KESİNLİKLE KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA BİR OY İYİ PARTİ’YE DEDİK: Bir seçeneğimiz vardı. Hem Meclis seçimi hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi durumunda iki farklı oy kullanılan bir seçimdir. Bu seçimde ben ve arkadaşlarım 14 Mayıs’a kadar 45 miting yaptık. 54 noktada çalıştım. Tüm il ve ilçelerde; Başta il ve ilçe başkanlarımız, teşkilatlarımız ve milletvekili adaylarımız çalıştı. ‘Kemal’e bir oy, Meral’e bir oy’ dediğimiz; yani Kemal Kılıçdaroğlu’na bir oy, ÂLÂ Parti’ye bir oy dedik. Çünkü Millet İttifakına kendi logomuzla giren iki partiydik. Biri CHP, biri DÜZGÜN Parti. Millet İttifakı’nın diğer bileşenleri CHP’nin listesine girmişti. Bu tür çalışmaların sonucunda 14 Mayıs gününe gelindi. Seçim sonuçları 14 Mayıs’ta açıklandı.

12 MİLYON 416 BİN 477 POTANSİYEL OYUMUZ VAR: İlginç bir konu var. O bu; Sayın Erdoğan 49.52 oy, 27 milyon 133 bin 849 oy aldı. Sayın Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, 24 milyon 595 bin 178 oy aldı. Katılım oranı yüzde 87,04. Geçersiz oy 1 milyon 37 bin 104. Kayıtlı seçmen 64 milyon 145 bin 504; 55 milyon 833 bin 153 oy kullandı. Sayın Erdoğan’a oy veren seçmen 27 milyon 133 bin 849. Tüm seçmenleri vurduğunuzda oran yüzde 42. Şimdi Millet İttifakı’nın adayı Sayın Kılıçdaroğlu’nun sandık başına gitmeyen, geçersiz oy kullanan ve Sayın Erdoğan’a oy vermeyen potansiyel seçmenini çıkardıktan sonra elimizde 12 milyon 416 bin 477 potansiyel seçmen var.

ÖZELLİKLE KUTU GÜVENLİĞİ KONUSUNDA İKİNCİ TUR ÇALIŞMALARINA İLİŞKİN GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİK: Bütün bunlara baktığımızda bu seçim 0-0 ile başlayan ve referanduma dönüşmesi gereken bir seçimdir. Bu 14 Mayıs’tan sonra UYGÜN Partisi olarak biz ne yaptık? Millet İttifakı liderleriyle seçim sonrası sandık güvenliği ve ikinci seks işçiliği üzerine görüşmeler gerçekleştirdik. Sadece Sayın Kılıçdaroğlu çalışılacağı için CHP’nin merkez olduğu ve iletişim dilinin CHP tarafından ortaya konulduğu bir çalışma yapıldı. Bir kampanya kümesi oluşturuldu. Bu kümede her partinin sandık ve seçmenin korunmasından sorumlu genel başkan yardımcısı, bizde Şenol Sunat ve kampanyamızdan sorumlu Buğra Kavuncu adımıza sistemde yer aldı.

SONRAKİ 9 GÜNLÜK SÜREÇTE PARTİMİZİN TÜM HEYETİ TOPLANMADAN SABAH AKŞAM ALANDA OLACAKTIR: Başkanlık Divanımız, parti yöneticileri ve milletvekilleri ile birlikte seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve ikinci tür hazırlık takvimini görüştük. Çevremizde kanaat önderi dediğimiz ve birçok insanı etkileyen kişilerle de görüşmeler yaptım. Partimizin yetkilisi konumunda olan tecrübeli arkadaşlarımız da emsal çalışmalar yaptılar. Eski ve yeni seçilen milletvekillerimiz olmak üzere 81 ildeki tüm teşkilatlarımız Çarşamba akşamı itibariyle saha çalışmalarına başladı. Önümüzdeki 9 gün içerisinde partimizin tüm meclisleri sabah akşam demeden sahada olacak.

SAYFAYI SEÇMEK İÇİN SONUNA KADAR ÇALIŞACAĞIZ. KEMAL KILIÇDAROĞLU 13. BAŞKANIMIZ OLARAK: Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanımız olarak seçilmesi için hepimiz elimizden geleni yapacağız. Bu süreçte özellikle birinci basamakta Sayın Erdoğan’ı tercih eden ya da Sayın Kılıçdaroğlu’nu tercih etmeyen ama Sayın Erdoğan’a da oy vermeyen vatandaşlarımızla birebir görüşmeler yapacağım. Biraz başladım. İstanbul’da da yoğun bir saha çalışması programım olacak. Bu geceden itibaren İstanbul’a gidiyorum. Bu program yarın başlıyor.

MİLLİ İTTİFAK ADAYININ KESİNLİKLE KAZANMASINI SAĞLAYAN BİR SEÇİM OLDU: Meclisin Cumhur İttifakı tarafından alınmış olması, Millet İttifakı adayının mutlaka kazanması gerektiğini ispatlamıştır. Çünkü Millet İttifakı’nın adayı yerine Sayın Erdoğan kazanırsa Cumhurbaşkanlığı yani hem Meclis’in hem de bu ucube sistemin seçtiği tek partili başkanlık sistemi Türkiye’de yeniden tartışılmaz hale gelecektir. Bu yüzden kesinlikle kaçınmalıyız. Dolayısıyla Meclis Cumhur İttifakı’nın bileşenleri olabilir ama daha da önemlisi Millet İttifakı’nın adayı Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi bu canavarca sistemin en azından bir istikrar ve denetim sistemi oluşturabilmesi için. .

BEN MUTLU TÜRKÜM DEMEKTEN RAHAT OLMAYANLAR, CUMHURİYET DEĞERLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ OLANLARI SEÇECEKSİNİZ, YA DA BENİM VARLIĞIM TÜRK VURGUSUNA BİR HEDİYEDİR DİYENLERİ SEÇECEKSİNİZ: Ailenizi, dostlarınızı, dostlarınızı, arkadaşlarınızın dostlarını, akrabalarınızı, akrabalarınızın dostlarını büyük bir emekle sandığa atacak ve Sayın Kılıçdaroğlu’na oy vereceksiniz. 28 Mayıs’ta yapılacak seçimde alacağınız kararla ya şiddeti, ölümü, tacizi, tecavüzü gören ve hatta seçimi kazanmak için kadınlara kucak açanları seçeceksiniz ya da korumak ve korumak isteyeceksiniz. kadın, çocuk ve gençlerin haklarını ve yasalarını iyileştirmek. Ya dün olduğu gibi her milli bayramda Atatürk’ün adını anmamak için her şeyi yapanları seçeceksiniz ya da her milli bayramı Atatürk’ün adı, sözü ve iziyle kutlayanları seçeceksiniz. Ya ben mutlu bir Türküm deme zahmetine girip Cumhuriyet değerlerimizden tiksinenleri seçeceksiniz ya da varlığımın Türk varlığına bir armağan olacağına yemin edenleri seçeceksiniz. Ya 2019’da PKK’ya, 2023’te Hizbullah’a yaslananları seçeceksiniz ya da ülkemizde terörün gölgesini bile barındırmayanları seçeceksiniz. Ya rant şebekelerinden, simsarlardan ve mafyalardan güçlerini alanlar seçeceksiniz, ya da saf ve münhasıran milletin mübarek iradesinden güçlerini alanlar arasından seçim yapacaksınız. Ya Ensar olarak ülkemizi gelip geçen hanına çevirenleri, vatandaşlığımızı üç kuruşa satanları seçeceksiniz ya da namus olarak sınırlarımızı, tapu olarak kimliklerimizi bilenleri seçeceksiniz. Ya “Suriyelileri gönderemeyiz, Allah bizi yakar” diyerek vicdanını kirli emellerine alet edenleri seçeceksiniz, ya da tüm oyunları bozarak Avrupa’nın göçmen hendeği olmayı reddedenleri, en geç iki yıl içinde mültecileri ülkelerine geri gönderecek.

BAY SEÇECEKSİNİZ. Türkiye’nin birlik ve beraberliğini demokrasi ile taçlandırma sözü veren KEMAL KILIÇDAROĞLU: Ya düşmana karşı birlikte kan dökmüş, birbirine kardeş olmuş büyük bir milleti düşman etmeye ant içmiş olanları seçeceksiniz ya da Türkiye’nin birlik ve beraberliğini demokrasiyle taçlandırmayı vaat eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçeceksiniz. Ya bitmeyen öfkesi, nefreti ve hırsıyla ülkemizi ele geçirilmesi gereken bir kupon toprağı olarak gören Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı seçeceksiniz, ya da savaşın maliyetini yeniden alevlendirmeye talip olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçeceksiniz. saygı, sevgi ve empati kültürünü kucaklayan Cumhuriyetimiz bu topraklarda.

SONUNDA DÜNDEN BUGÜN YETKİLİLER GİDECEK, HÜRRİYET KAZANACAK, BİZ KAZANACAĞIZ, MİLLET KAZANACAK: Büyük Türk milleti olarak bu seçimle artık iki seçeneğimiz var. Sarayın gölgesinde mi kaybolacağız yoksa millet iradesini yeniden hakim mi kılacağız? Taraftarın rant düzenine mi boyun eğelim yoksa 85 milyon için zenginliği ve refahı mı tercih edelim? Canavar bir sistemin devamına sonsuza kadar boyun mu eğeceğiz yoksa Cumhuriyetin yeni yüzyılını birlikte mi müjdeleyeceğiz? Devam eden yıkımın son halkasına kadar ülkemizi mi terk edeceğiz yoksa köprüden önceki son çıkışla ülkemiz için özgün bir yolun da önünü mü açacağız? Milletimizin, iktidar hırsıyla yolunu şaşırmış bir şahsın hırslarına teslim olmayacağından hiç şüphem yok. Büyük bir millet olarak zulme karşı hürriyet diye haykıracağız. Haksızlıktan bıkmış, zulümden bıkmış millet olarak iftiralarla, zırvalıklarla, zulümlerle mahvolacağını sanan vesayetçilere gereken mükafatı sandıkta vereceğiz. Önümüzde kim durursa dursun, kazanmaktan başka seçeneğimiz yok. Bizden öncekiler gibi zulme dur demeye devam edeceğiz. Milletin sözü yeter demeye devam edeceğiz. Zulme son, yaşasın özgürlük diyeceğiz. Adalet diyeceğiz, eşitlik diyeceğiz, istişare diyeceğiz. Sonunda dün olduğu gibi zalimler gidecek, özgürlük kazanacak, biz kazanacağız, millet kazanacak.

SONUÇLARI TEK ALANDA TOPLAYACAĞIZ: Sandıklarla ilgili veriler; CHP ile ekranlarımızı açtık. Şimdi şöyle bir sistem kuruyoruz, o da şu; Seçim günü ıslak imzalı tutanakların tamamı ilçelerimizin CHP ilçelerine, illerimizin CHP illeri ile birleştirilerek genel merkeze gönderilecek. Yani sandıkların hepsini o kadar yaptık ama bu sefer daha kolay olacak çünkü iki oylama olacak, bire bir bilgilerimizi, avukatlarımızı, bilgilerimizi ve sonuçlarımızı bir alanda toplayacağız. Bu nedenle şu anda 2 bin sandığa itiraz ettik. İtirazların bir kısmı tamamlandı. 2 ilimizde milletvekili itirazlarımız devam ediyor.”

“VARSA İSTEKLERİNİ VE İSTEKLERİNİ KARŞILAMAK İÇİN TÜM YETKİLİLERİ TAKİP ETMEK İÇİN KILIÇDAROĞLU SAYIN’A YETKİSİ VERdik”

Akşener, açıklamalarının ardından soruları yanıtladı. Akşener, Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Ogan ile görüşüp görüşmediği sorusuna ise; söz konusu:

“Mülakat yapmadım çünkü biz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday gösterdik, dün onun arkasında durduk, bugün de ayaktayız ve seçim gününe kadar seçilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu nedenle sonuç yok. her taraftan ses çıkaran sistemlerde elde edilebilir.Ancak Ogan Bey veya başka bir arkadaşımız İnce Bey de dahil olmak üzere, varsa taleplerini ve diğer siyasi partilerin genel başkanlarını karşılama yetkisini kendisine verdik. , özellikle ben İstedikleri her görevi, görevi ve isteği yerine getirebiliyor, öyle olmadığı gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler